3 Top FLEXtips

 

  1. Kies je FLEXuren slim op basis van wat je moeilijk vindt of waar je slechte resultaten hebt. Kies dus niet alleen voor die aardige docent of voor het FLEXuur waar je vriend(in) naar toe gaat, maar kijk vooruit en ga ruim op tijd naar het FLEXuur van het vak dat je moeilijk vindt. Zo kan je op tijd hulp vragen en scoor je beter op je toetsen.

  2. Vraag, vraag, vraag. Stel vragen aan de docent! De docent zit daar om JOU te helpen. Als je het moeilijk vindt om daar een vraag te stellen, kan je de docent ook van te voren mailen met je vraag. Hij/zij kan dan tijdens het FLEXuur naar je toe komen om jou de uitleg te geven.

  3. Zorg dat je van te voren weet wat je in dat FLEX-uur gaat doen (en zet het in je agenda!) en dat je je spullen van te voren uit je locker haalt. Een FLEXuur is maar 40 minuten. Het is een beetje zonde als je daarvan een kwart van de tijd bezig bent om op te starten.

Ben jij zo’n leerling waarvoor deze 3 tips de gewoonste zaak van de wereld zijn? 

Dan is dit de BONUS tip: Je kunt een FLEXuur ook gebruiken om met je vakdocent een gemaakte toets te screenen om uit te zoeken wat voor soort fouten je precies gemaakt hebt en om leerstrategieën te bespreken om dit te verbeteren.

Copyright Veurs Lyceum 2020   |   disclaimer   |   privacyverklaring   |   realisatie Knijnenburg Producties