Groep 7/8

Leuk dat je bij ons komt kijken.
Welkom op het Veurs!

Maak kennis met het Veurs Lyceum

Benieuwd waar het Veurs Lyceum voor staat en wat we allemaal te bieden hebben? Bekijk onze brochure en flyers om ons beter te leren kennen. Je kunt je ook aanmelden voor onze nieuwsbrief voor leerlingen en ouders van groep 7 en 8. Of misschien wil je alvast een rondleiding? En volg je ons eigenlijk al op Insta of op FaceBook?
          
 
 
 

Save the date!

Het Veurs Lyceum organiseert in het najaar van 2022 èn in januari 2023 allerlei kennismakingsactiviteiten. Hieronder een overzicht op chronologische volgorde.

Live uitzending #StudioVeurs 2.0

Wanneer? Vrijdag 20 januari, 19:30-20:30 uur, online
                  Bekijk hier de live uitzending terug!
Voor wie? Leerlingen en ouders groep 7/8
Leer het Veurs Lyceum via een spetterend live programma kennen.

 

Open Huis

Wanneer? Vrijdag 3 februari, 16:00-21:00 uur, bij ons op school
Opgeven? Niet nodig, je kunt elk moment langskomen
Voor wie? Leerlingen en ouders/verzorgers groep 7/8
Je kunt op deze middag/avond onze school bezoeken en sfeer proeven. Vanzelfsprekend kunnen alle vragen worden gesteld. Er zijn op twee momenten presentaties van onze rector in de aula: om 16:30 en 19:30 uur.

 

Persoonlijke rondleiding

We bieden tot half februari persoonlijke rondleidingen aan. Heb je onze kennisactiviteiten gemist en wil je een kijkje bij ons op school? Meld je aan:

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van onze activiteiten voor groep 7-8 en het laatste nieuws! 

 

 

Een schooldag op het Veurs Lyceum

Benieuwd hoe een schooldag op het Veurs eruit ziet? Deze leerlingen nemen je een dagje mee! Veel plezier!

 
Bekijk ook eerdere filmpjes die we maakten op het Veurs!

Meteen kennismaken?

Nu al (online) kennismaken met onze school? -->  #StudioVeurs
Op vrijdag 4 februari 2022 zonden we een speciale aflevering uit van #StudioVeurs, waarin Jessica en Jeroen live verslag deden van een speciale verrassing. Met deze uitzending leer je het Veurs Lyceum op een hele leuke manier kennen. Kijk het hier terug:

 

Informatie voor ouders

Leerlingen, ouders, rector en brugklascoördinator vertellen over de fijne sfeer op het Veurs Lyceum.

 

Bekijk ook andere filmpjes die we maakten over het Veurs!

Q&A met de leerlingen van het Veurs

Hoe was je eerste schooldag op het Veurs? Hoe maakte je nieuwe vrienden? Krijg je veel huiswerk? Flexuren, wat zijn dat? Heb je tips voor het maken van je huiswerk?

Deze én nog veel meer vragen, beantwoord door Isabelle, Bracha, Saskia, Sterre, Reinier en Stijn, leerlingen van het Veurs Lyceum.

Bekijk alle filmpjes!

Eerste schooldag

#VeursCheckt!

Hou je ook van een uitdaging? Dan is het Technasium of de Sportklas op het Veurs echt iets voor jou? Checken?


Bekijk ook de eerdere #VeursCheckt filmpjes!

Kom ook naar het Veurs!

Mavo, havo, atheneum of gymnasium? Op het Veurs Lyceum kies je naast de gewone vakken ook voor het Technasium of voor de Sportklas. Zo ben je nog beter voorbereid op de toekomst. Dat is onze missie: een stevige brug bouwen tussen nu en later. Waar ligt jouw interesse? Bij het Technasium of de Sportklas?

Op deze website vind je informatie over onze school, over ons Technasium en over onze Sportklas.

Aanmelden voor het Veurs Lyceum kan vanaf zaterdag 11 februari t/m vrijdag 24 februari 2023.

Technasium

Het Veurs Lyceum is een Technasium sinds het schooljaar 2021/2022 en daar zijn we trots op!


Het Technasium is een landelijke formule voor bètatechnisch onderwijs, speciaal voor havo- en vwo-leerlingen. Op het Technasium staat het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O) centraal. Je werkt in teamverband aan een opdracht van een bedrijf.

Nieuwsgierig naar welke opdrachten we dit jaar al deden? Lees hier Technasium Nieuwsbrief #1

Sportklas

De Sportklas is meer dan alleen bewegen.

Je leert goed communiceren, samenwerken en organiseren. Deze vaardigheden helpen je ook in de klas en later bij je vervolgopleiding. Door veel te sporten, word je natuurlijk fit en leer je goed bewegen.

Combineer jij leren graag met bewegen? Vind je het leuk om nieuwe sporten te ontdekken? Werk je graag samen met andere leerlingen?

Dan is de Sportklas écht iets voor jou!

Gymnasium

Wat maakt het Veurs Lyceum zo speciaal voor jou als gymnasiast?

 • Kleinschalig en persoonlijk
 • Elk schooljaar met dezelfde klasgenoten 
 • Jaarlijks een gave gymnasiumdag
 • Romereis in de bovenbouw
 • Bezoek aan musea en tentoonstellingen
 • Uitdagend onderwijs 
 • Mocht je later toch willen stoppen met Latijn of Grieks, dan kan dat, je blijft bij ons op school

Je kunt als gymnasiumleerling óók Technasium of onze Sportklas doen! Het ene sluit het andere dus niet uit! 

In de flexuren zijn er ook voor gymnasiumleerlingen extra uitdagingen. 

Toelatingsbeleid voor schooljaar 2023-2024

 
Het Veurs Lyceum is een school voor vmbo-tl (mavo), havo, atheneum en gymnasium. We kunnen leerlingen met een vmbo-tl, vmbo-tl/havo, havo, havo/vwo of vwo advies op onze school plaatsen. In de brugklas werken we met drie soorten gemengde brugklassen.

Type brugklas

Minimaal advies basisschool

Beschikbare plaatsen (streefgetallen)

atheneum/gymnasium vwo 110 (voor havo, havo/vwo en vwo-adviezen samen)
havo/atheneum havo óf havo/vwo
vmbo-tl (mavo)/havo vmbo-tl (mavo) óf vmbo-tl/havo 85 (voor vmbo-tl en vmbo-tl/havo-adviezen samen)

 
Het Veurs Lyceum heeft daarnaast een Technasium en een Sportklas, toegankelijk voor vmbo-tl, havo en vwo leerlingen.
 

Plaatsing en loting

We plaatsen alle toelaatbare leerlingen en loten niet. Dit geldt alleen voor leerlingen die het Veurs Lyceum als 1e voorkeur aangeven in de eerste aanmeldronde. Wel kan het voorkomen, dat bij overaanmelding we de samenstellingen van de brugklassen moeten veranderen.

 • Het Veurs Lyceum heeft als streefgetal 195 plaatsen in de brugklas en streeft hierbij naar een verdeling van 60% voor havo/atheneum (met adviezen havo en havo/vwo) en atheneum/gymnasium (met vwo advies) en 40% voor vmbo-tl/havo (met adviezen vmbo-tl en vmbo-tl/havo).
 • Leerlingen met een basisschooladvies voor vmbo-bb, vmbo-kb of vmbo-gl kunnen wij niet plaatsen.
 • De indeling van de brugklassen wordt gebaseerd op de basisschooladviezen.
   

Onderwijs op het Veurs

Het Veurs Lyceum is een school voor gymnasium, atheneum, havo én mavo. Tenzij je in onze vwo-klas komt, begin je in een gecombineerde brugklas. Zo heb je de tijd om te wennen en te ontdekken welk onderwijs het beste bij je past. Als blijkt dat je op een ander niveau toch beter tot je recht komt, kun je overstappen. Dus ook na je havo of mavo-examen kun je gewoon bij ons verder. 

Op het Veurs Lyceum richt je voor een deel je eigen schooltijd in. Je kunt voor een deel je eigen lesdag bepalen en zelf beïnvloeden of je huiswerk hebt. 

Je werkt samen met anderen aan leuke, praktische projecten, waardoor je belangrijke vaardigheden ontwikkelt en ondernemend leert denken en aanpakken. Natuurlijk moet je ook het nodige leerwerk doen. In het Open Leer Centrum en op de studiepleinen kun je elk moment van dag zelfstandig of in groepjes aan de slag.

 

Ons gebouw

Je start je dag op het Veurs in de centrale hal. Hier staan rijen met lockers. Op school kun je een locker huren, je krijgt dan een lockerpas waarmee je de locker kunt openen.

Vanuit de hal kun je naar de aula, hier kom je vaak in de pauze. Wist je dat het Veurs de gezondste kantine van gemeente Leidschendam-Voorburg heeft? In de aula is een groot podium te vinden. Het wordt gebruikt voor het Open Podium, de toneelgroep of tijdens schoolfeesten. 

Jouw schooldag op het Veurs

Een schooldag bestaat in klas 1 t/m 3 uit drie lesblokken van 80 minuten. Een gedeelte van elke les is instructie, een ander deel werk je zelfstandig of in groepjes aan opdrachten. De docent loopt rond en helpt je waar dat nodig is. Na de lesuren heb je in klas 1 en 2 elke dag een huiswerkuur, waar je onder begeleiding van een docent start met je huiswerk.

Aan het begin en einde van de dag zijn er FLEX-uren. Je volgt er tenminste vijf per week, maar meer mag ook als je dat handig vindt. Jij kiest zelf welke FLEX-uren je volgt en aan welke vakken je dus extra aandacht wilt besteden, of meer van wilt weten. Zo maak je je eigen lesprogramma en besteed je je tijd op school efficiënt.

Als het even kan maak je al je huiswerk op school. Er zijn, ook buiten de lessen, altijd mensen in de buurt die je kunnen helpen: docenten, je mentor, maar ook medeleerlingen.

Mentoraat

Begeleidend naar zelfstandigheid

Je mentor kent je, weet wat je nodig hebt en begeleidt je bij het bereiken van je doelen. Je mentor helpt je zelfstandiger te worden, je eigen keuzes te maken en bij het ontdekken van de manier waarop jij het beste leert. Je ouders of verzorgers kunnen erop rekenen dat je mentor belt als er iets besproken moet worden.
 

Laptops

Op het Veurs Lyceum maken we naast leerboeken ook gebruik van de laptop. Elke leerling heeft een eigen laptop. De laptop wordt ter ondersteuning naast de boeken gebruikt. Dit geeft leerlingen de mogelijkheid om extra oefeningen te maken, ze kunnen gemakkelijker verschillende bronnen raadplegen en extra uitlegvideo’s zoeken. Docenten kunnen de laptop inzetten om te differentiëren in de les, verdieping aan te bieden en gebruik te maken van verschillende hulpmiddelen.

Vanaf het schooljaar 2020-2021 stapt het Veurs Lyceum over op Chromebooks. Leerlingen die in de brugklas komen, hebben dus allemaal een eigen Chromebook nodig.

Brochure

Download onze brochure en flyers:

Nieuwsbrieven voor ouders en leerlingen van groep 7/8


Hier volgt een overzicht van de verzonden nieuwsbrieven aan leerlingen en ouders/verzorgers van groep 7 en 8.

16 sep 2022 | Nieuwsbrief #1
4 nov 2022 | Nieuwsbrief #2
16 dec 2022 | Nieuwsbrief #3
22 dec 2022 | Technasium Nieuwsbrief #1
13 jan 2023 | Nieuwsbrief #4

Copyright Veurs Lyceum 2023   |   disclaimer   |   privacyverklaring   |   realisatie Knijnenburg Producties