Gastles YouTuber Alex Klein

9 juni 2022

Rennende leerlingen, mobieltjes in de lucht, gegil in de gangen: op donderdagmiddag 9 juni was er een speciale gast op het Veurs Lyceum: YouTuber Alex Klein. Alex, geïnterviewd door zijn neef en Veurs Scheikunde docent Thijs Klein, vertelde over wat het betekent om een Bekende YouTuber te zijn, wat hij daarvoor moet doen, hoe je bezoekers trekt (zijn YouTube kanalen hebben ruim een half miljoen abonnees!) en op welke manier hij daarbij gebruik maakt van GoogleAnalytics.

De brugklasleerling die zich hadden aangemeld en bij de gastles aanwezig waren mochten ook zelf vragen stellen. Welke andere YouTubers hij kende, was zo’n vraag. “Gaat het bij je posts meer om de kwaliteit of om de kwantiteit?” Of hij er wel eens over had nagedacht om Engelstalige filmpjes te maken.

Benieuwd naar de antwoorden? De aanwezige leerlingen namen een groot deel van het interview op hun mobieltjes op, de opnames circuleren vast ergens in de brugklas appgroepen...

Copyright Veurs Lyceum 2022   |   disclaimer   |   privacyverklaring   |   realisatie Knijnenburg Producties