Bovenbouw Kunst naar Utrecht 31-3-2019

Op donderdag 28 maart vertrokken we met een volle bus kunst-leerlingen uit de bovenbouw naar Utrecht. Bestemming: het Centraal Museum en het Rietveld-Schröderhuis, dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. In het Centraal Museum bekeken we kunstwerken die passen bij de per leerjaar verschillende examenonderwerpen van de leerlingen.

Het Rietveld-Schröderhuis zit in het examenprogramma van alle leerlingen en we kregen er een uitgebreide rondleiding, waarbij de rondleiders lieten zien hoe Mevrouw Schröder en de architect Rietveld samen nadachten over hoe je een ruimte zo functioneel mogelijk kunt inrichten. Dat dat goed werkte bleek wel uit het feit dat mevrouw Schröder uiteindelijk zestig jaar in het huis bleef wonen.

We mochten ook nog binnen kijken in een woning die Rietveld aan de andere kant van de straat ontwierp. Toen we écht alles hadden gezien genoten we met z'n allen nog even van anderhalf uur vrije tijd in Utrecht.