Een viool, een harp en een fluit 7-2-2019

Op woensdag 6 februari gingen de leerlingen uit 5 havo en 6 vwo met Kunst én twee brugklasleerlingen met interesse in muziek naar een klassieke muziekvoorstelling in het Veur Theater aan de Damlaan in Leidschendam. Een soort thuiswedstrijd.

Ter voorbereiding kregen zij in de middag hieraan voorafgaand een workshop van de altviolist Emlyn Stam. Hij vertelde over de stukken die ze 's avonds zouden spelen (van Debussy, Ravel, Ibert, Pärt, Piazzolla), waarom ze klinken zoals ze klinken, wat er nou eigenlijk zo bijzonder is aan een harp en uiteraard liet hij ook het een en ander horen.

Na de voorstelling was er tijd om nog even met de muzikanten te praten, de instrumenten van dichtbij te zien en om met zijn allen op de foto te gaan.