Op bezoek bij de wethouder 5-7-2018

In de derde periode werken de leerlingen uit klas 2 in de Science talentstroom binnen
het thema Leven aan het onderwerp kleine leefgemeenschap. Al eerder werden de goede contacten met de gemeente Leidschendam-Voorburg ingezet om de leerlingen een opdracht binnen een realistische context te kunnen laten uitvoeren. Dit jaar mochten de leerlingen meedenken over de aanleg van de vernieuwde Stompwijkerweg. Om tot een ontwerp te komen maakten de leerlingen een verkenning van de omgeving, discussieerden zo over de verschillende belangen en maakten ze keuzes in hun ontwerp.

Zo oefenden de leerlingen brede
vaardigheden zoals samenwerken, creatief en probleem oplossend denken. De groepjes met het winnende ontwerp, een vee-oversteek en een bijzondere brug, mochten hun maquette op 5 juli presenteren aan wethouder Van Eekelen en werden beloond met een mooie prijs. Op de foto de leerlingen met de projectleider, hun docenten en de wethouder voor het gemeentehuis.