Gastles tweede WO 14-12-2017

Op donderdag 14 december werd voor 5Havo een lezing gegeven door Koen Marijt over de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Meneer Marijt had allerlei beeldmateriaal, boeken, attributen en andere primaire bronnen meegenomen. Zo konden de leerlingen van 5H bladeren in de Nederlandse vertaling van Mein Kampf, voedselbonnen en persoonsbewijzen van dichtbij bekijken en door propagandamateriaal bladeren.

5H is een stuk wijzer geworden over het verloop van de Tweede Wereldoorlog in Nederland. Wist je bijvoorbeeld dat de Duitsers dachten dat ze Nederland in 2 dagen konden verslaan? Of wist je dat kinderen voorgelezen moesten worden uit het boek 'Moeder, vertel eens wat van Adolf Hitler'? Of wil je weten wat OZO betekent? Vraag het aan 5H, zij weten er nu alles van!