Talentstroom Science test vliegers 26-10-2016

Het was dinsdag 25 oktober. De hoogste tijd om de door de brugklassers van de talentstroom science
zelf gemaakte vliegers te gaan testen. Vol spanning reden wij naar het strand, want de boomtoppen bewogen niet, de vijver naast de school lag er rimpelloos bij, de blaadjes vielen niet van de bomen.

Kortom het was windstil. En zonder wind weinig vliegeren. Maar gelukkig stond er aan het strand een
heel licht zeebriesje en dat zorgde ervoor dat de vliegers uitgetest konden worden. In het begin werd er druk nagedacht over hoe de vlieger omhoog kon gaan, want dat lukte niet meteen bij iedereen.

De leerlingen moesten aanspraak doen op hun probleemoplossend vermogen en hun creativiteit om
ervoor te zorgen dat de vliegers wel de lucht in gingen. De juiste stand van de vlieger, een lang vliegertouw en vooral ook beweging (lees rennen) en heel goed samenwerken zorgden ervoor dat alle vliegers de lucht in gingen. Waar een vlieger uit een halve vuilniszak al niet toe in staat is!!! Alle credits gaan wel naar de leerlingen, want die renden in het rond om er maar voor te zorgen dat de vlieger in de lucht bleef.

Een gezellige, geslaagde middag waar de leerlingen druk bezig zijn geweest met hun 21st century skills.