Ontdekkend leren 2-10-2016

Ter voorbereiding op een bezoek aan het Shell-festival op 4 oktober kwam Leo van Schie van Shell op 27 september een gastles geven aan onze brugklasleerlingen van de Science talentstroom. Op het festival wil Shell het belang van ontdekkend leren onder de aandacht van de toekomstige generaties brengen. Samenwerken, out-of-the-box denken, problemen oplossen, gecombineerd met een dosis techniek, dat is precies wat goed aansluit bij onze lessen in de talentstroom Science.

Leo van Schie vertelde ons dat Shell zeker in het verleden veel energie heeft gemaakt door verbranding van fossiele brandstoffen. Tegenwoordig is het bedrijf echter steeds meer bezig met het rendabel maken van nieuwe duurzame energiebronnen, zo vertelde hij. De leerlingen hebben tijdens de presentatie goed meegedacht met het bedenken van nieuwe duurzame oplossingen. Na het luisteren mochten de leerlingen zelf aan de slag. Ze maakten een auto die op zoutwater kan gaan rijden. Op het festival mogen de leerlingen de auto zelf uit testen.