Op stap met een Romein 17-4-2016

Op donderdag 14 april werden de gymnasiasten van klas 1AG in het Archeon rondgeleid door een 'Romein' om zo een globale indruk te krijgen hoe het dagelijks leven van de gewone Romein er heeft uitgezien. Zo brachten de leerlingen een bezoek aan het badhuis, leerden ze exerceren en kregen ze oefeningen aangeboden om het lichaam te harden voor alle ontberingen in het leger.

Na deze activiteiten mocht de klas zelf op avontuur om te onderzoeken welke leuke dingen er nog meer in het Archeon te beleven zijn, zoals bijvoorbeeld pijl- en boogschieten, kaarsjes of brood maken. De dag werd afgesloten met het bekijken van een spannend gladiatorengevecht in de stralende zon. Kortom: een leuke excursie met een erg enthousiaste gymnasiumklas.