Giselle 5-11-2015

Giselle is een Romantisch ballet uit 1841 over liefde en verraad. Op woensdagavond 4 november gingen we met alle bovenbouwleerlingen met Kunst in het pakket naar het Zuiderstrandtheater in Scheveningen om de uitvoering van het Nationale Ballet te bekijken.

In de vijfde klas wordt in de lessen Kunst Algemeen de periode van de Romantiek behandeld. Voor de leerlingen in klas 5 en 6 is het bovendien één van de vier eindexamenonderwerpen. Klassiek ballet is in deze periode een belangrijk aandachtspunt. En omdat stukken zoals Giselle in Nederland niet zo vaak worden opgevoerd was het een kans die we niet mochten laten lopen.

De leerlingen waren wisselend in hun reacties. Vrijwel iedereen vond het wat aan de lange kant (twee en een half uur ís ook best lang) en verder varieerden het van ‘ik vond het écht prachtig’ tot ‘dit is niet iets voor mij, vrees ik’. Maar dat het een gisellige avond was, daarover was iedereen het eens.