Onze school

Welkom op onze site. Wij zijn het Veurs Lyceum: een school met een breed onderwijsaanbod van gymnasium, atheneum, havo en mavo in Leidschendam. Met 850 leerlingen is de school relatief klein. We kennen elkaar daardoor snel.

Wij zijn flex. We werken namelijk met een uniek rooster, het flexrooster. Dat houdt in dat de lesdag uit 3 of 4 lessen van 80 minuten bestaat. Je hebt dus minder vakken op een dag, minder leswisselingen en je kunt je beter concentreren. Naast deze 3 of 4 lessen hebben wij flexuren. De invulling van deze flexuren is aan de leerlingen zelf. Wil je meer weten over een bepaald onderwerp, ben je op zoek naar extra ondersteuning, zoek je extra uitdaging: deze flexuren geven je alle ruimte. We bieden begeleiding waar nodig, verdieping waar het kan.

We hebben een gericht programma voor álle leerlingen op het gebied van vaardigheidsonderwijs: de Talentstromen op het gebied van Sport, Science en Kunst&Media.

Wij willen inspelen op wat de maatschappij van onze leerlingen vraagt.

Wij zijn het Veurs Lyceum.