Leerlingenraad

De leerlingenraad van het Veurs Lyceum is dé plek voor jonge, gemotiveerde creatievelingen die het leuk vinden om mee te praten over de problemen die er op een school heersen, om mee te denken over vernieuwende concepten om van de school een aantrekkelijkere leeromgeving te maken en om op een maatschappelijke manier mee te doen aan een thinktank met leerlingen met eenzelfde passie en denkvermogen als jij!

Nu ziet de leerlingenraad er op het Veurs Lyceum wel een stukje anders uit dan je misschien zou verwachten. Wij hebben drie klassenraden, één voor elk niveau (mavo, havo en VWO). Elke klas wordt door één leerling vertegenwoordigd in zo’n klassenraad. Per raad worden er twee

voorzitters gekozen die hun klassenraad in de leerlingenraad zullen vertegenwoordigen. Deze klassenraden en de leerlingenraad staan geheel op eigen benen. Daar er wel aanspreekpunten zijn, worden de vergaderingen geheel en alleen door de leerlingen geleid en worden de ideeën, speerpunten en problemen door hen aan de schoolleiding doorgegeven.

De klassenraden zorgen
ervoor dat de lijnen tussen de leerlingen en de schoolleiding zo kort mogelijk zijn. In de vergaderingen van de klassenraden hebben we onder meer brainstormrondjes, hevige discussies over verscheidene stellingen en diepgaande gesprekken over uiteenlopende onderwerpen. Je leert er niet alleen nieuwe mensen kennen, maar doet ook nog eens ervaring op in het houden van vergaderingen en discussies, het beargumenteren van je standpunten en boven alles krijg je een kijkje achter de schermen op het Veurs.

Mocht jij nu geïnteresseerd zijn op een deel te worden van onze leerlingenraad, laat dit je mentor weten! Verder zijn wij voor voorstellen, opmerkingen en andere zaken te bereiken via jouw klassenvertegenwoordiger!

Tot binnenkort!