Cambridge op het Veurs Lyceum
Het Veurs Lyceum daagt leerlingen uit en stimuleert talent. Om de uitblinkers op school uit te dagen, kunnen leerlingen ervoor kiezen om extra lessen Engels te volgen. In die extra lessen werken leerlingen richting een extra diploma. Dit versterkte talenonderwijs, Cambridge English, werpt in de toekomst zijn vruchten af. Na het succesvol voltooien van een Cambridge examen, krijgen leerlingen een internationaal erkend diploma met onbeperkte geldigheid.

Cambridge University biedt examens aan die aangeven op welk niveau het Engels van de kandidaat zit. Op vervolgopleidingen kan dit vrijstellingen opleveren en het is een mooie toevoeging op het CV. Veel bedrijven hechten tegenwoordig waarde aan een Cambridge Certificate. Voor meer informatie zie de site van de British Council (www.britishcouncil.org).

Op het Veurs Lyceum kan je deelnemen als je leerling bent in 4havo, 4vwo of 5vwo, maar er worden wel extra eisen aan leerlingen gesteld:
- Je doet Cambridge naast je gewone lesprogramma. Het telt niet mee voor de overgang.
- Je moet een toelatingstest doen voordat je wordt aangenomen in de Cambridge-klas. Bij deze test moet je een van te voren bepaalde score halen.
- Er zijn kosten aan verbonden. Het examengeld moet bv betaald worden. Het totaal komt op ongeveer 350 euro. (incl. het examengeld).

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met mevrouw Stoop (sto@veurslyceum.nl).