Drama
In de eerste en tweede klas van het Veurs Lyceum krijgen de leerlingen theaterlessen aangeboden. Maar wat is theater eigenlijk?

Theater is doen alsof, met je eigen lichaam als belangrijkste werkmateriaal. In de theaterlessen ontwikkel je vaardigheden waar je in het dagelijks leven ook wat aan hebt. Vaardigheden zoals creativiteit, zelfvertrouwen, samenspelen, feedback leren geven en ontvangen. Er wordt in de lessen gewerkt aan de veiligheid in de groep. Hoe kijk je naar elkaar? Hoe werk je samen met elkaar? Hoe geef je feedback? Hoe kun je jezelf zijn en hoe kom je over? Ook leer je creatieve oplossingen voor situaties te vinden, samenspelen en te luisteren naar elkaar.

Dit doen we doormiddel van concentratieoefeningen, improvisatieopdrachten, samenwerkingsopdrachten en spelopdrachten. Door tijdens die dramalessen in een rol te kruipen, leren de leerlingen zich inleven in anderen. Thema’s waar de leerlingen zich in het dagelijks leven mee bezig houden, kunnen worden uitgespeeld in de scènes en daarna worden besproken in de groep. Een veilige werkomgeving, respect tonen voor elkaar, maar ook vooral plezier hebben staan in de lessen voorop.