U bent hier:   Home

Career day 19-11-2018

Het Veurs heeft sinds enige tijd een samenwerkingsverband met het regionale Bètasteunpunt. Vanuit deze organisatie werden onze vmbo-leerlingen uitgenodigd om op 15 november de Career Day op de Technische Universiteit in Delft te bezoeken. Diverse bedrijven in de technische sector boden workshops aan waarin de leerlingen konden kennismaken met de werkzaamheden die in die bedrijven plaatsvinden. Samen met mevrouw Hensen (docent natuurkunde) en mevrouw Hesseling (decaan mavo) bezochten veertien leerlingen deze dag op de sportcampus van de TU Delft.

De leerlingen kregen uitleg over het waterschap en mochten een watermeter vervangen (wij hadden de eerste leerling in drie dagen tijd, die dat zonder problemen en op de juiste wijze, lukte). Toelichting werd gegeven over staal en de kreukelzones in auto's, waarbij de leerlingen zelf een stuk staal mochten verkreukelen. Er werden quizzen gespeeld, verteld werd hoe de productielijn van een ijsfabriek werkt, wat de techniek is achter hydraulische systemen en er kon er met drones gevlogen worden. Het was een heel actieve, leerzame middag waarin de leerlingen veel informatie kregen over carrières in de techniek. Mooi dat techniek en begeleiding bij loopbaanoriëntatie (LOB) zo samen kwamen!