U bent hier:   Home

De duurzaamste straat van de gemeente 19-5-2017

Pratende prullenbakken, straatlantaarns met ledverlichting en straatstenen die CO2 opnemen: het zijn een paar voorbeelden van duurzame veranderingen in een straat in Leidschendam-Voorburg. Het gaat om de Burgemeester Kolfschotenlaan, die vandaag officieel werd geopend als duurzaamste straat van de regio.

De resultaten in de straat kwamen tot stand door een samenwerking tussen de gemeente en leerlingen van het Veurs lyceum, dat ook gevestigd is in de straat.
'Het is goed dat ze ons erbij betrekken', zegt Daan, een van de leerlingen die meedacht met het project. 'Wij zien veel beter de problemen van onze generatie en dat kun je goed combineren met de kennis van de gemeente en stadsbeheer.' | Lees meer op de website van Omroep West of in het Voorburgs Dagblad of bij Midvliet.