U bent hier:   Home

5 vwo op bezoek bij T. rex 5-2-2017

Op donderdag 2 februari gingen de biologieleerlingen uit 5 vwo op bezoek bij het Naturalis Biodiversity Center in Leiden. Het museum is zowel een academisch onderzoeksinstituut als een plek waar geprobeerd wordt de biodiversiteit te beschrijven, begrijpen en te verklaren.

In het museum kregen de leerlingen eerst een workshop over het verloop van de evolutie en mochten de leerlingen zelf aan de slag met echte fossielen van schedels, poten en tanden van verschillende organismen om zo beter inzicht te verkrijgen in het ontstaan van soorten.

Daarna werd natuurlijk de T. rex bezocht. De leerlingen gingen als paleontoloog, gedragsbioloog, ecoloog, onderzoeksjournalist, voedingswetenschapper of evolutiebioloog aan de slag om meer informatie te vinden over het ontstaan, leven en uitsterven van deze dinosaurus. We kijken terug op een leuke en leerzame middag in het museum.