U bent hier:   Home

Kunst en Media bekijkt Vermeer in het Rijks 11-1-2017

Op dinsdag 10 januari gingen de leerlingen uit klas 1 Kunst en Media (TKM) met de bus naar Amsterdam. In het Rijksmuseum kregen ze een rondleiding langs de hoogtepunten. Uiteraard zagen we de Nachtwacht, maar we kwamen voor de schilderijen van Johannes Vermeer. We bekeken er maar liefst vier!

In periode 2 is het thema Vroeger. Bij TKM proberen we Johannes Vermeer tot leven te wekken. We startten deze periode met het bekijken van de film The Girl With The Pearl Earring, waarin Het Meisje Met de Parel een hoofdrol speelt. Daarna kregen de leerlingen de opdracht om nog een schilderij van Johannes Vermeer tot leven te laten komen. Letterlijk dit keer, door er een stop-motion filmpje van te maken.