U bent hier:   Home

Dit is het nieuws 4-12-2016

Op donderdag 1 december kregen de leerlingen uit de tweede klas van de Talentstroom Kunst en Media een workshop Nieuws Maken. En waar kan dat beter dan in Hilversum zelf?

In het Instituut voor Beeld en Geluid dachten de leerlingen eerst na over de vraag wat nieuws is en wat je moet doen om dat vervolgens objectief te kunnen weergeven. In verschillende redacties gingen de leerlingen vervolgens in dik een uur aan de slag om nieuws te maken: er werden interviews met verschillende betrokkenen opgenomen die werden vervolgens door de leerlingen zelf gemonteerd en voorzien van graphics met voice-overs.

Terwijl de leerlingen daarna even konden pauzeren verwerkten de workshopleiders de verschillende nieuwsitems tot een echt NOS journaal. Een prima aftrap voor de blog die we binnenkort weer met de leerlingen gaan starten!