U bent hier:   Home

Op excursie in de eigen wijk 21-4-2016

Klas 2 Talentstroom Kunst en Media had een excursie op een wel heel bijzondere plek: de buurt rondom de school. interessanter dan de leerlingen gedacht hadden. Onder leiding van Wijkagent Ton Goijarts liepen de leerlingen uit klas twee Kunst en Media een mooie route door de wijk De Heuvel.

Een bijzondere wijk door zijn architectuur met groene hart en voorzieningen voor zijn bewoners. Maar, ook een wijk met de nodige overlast. Politie, welzijnswerk en winkeliers werken samen met de bewoners hard aan culturele en sociale vaardigheden in de wijk, zoals respect voor elkaar en geen rommel achterlaten.

De leerlingen stelden vragen en er waren verschillende mensen aan het woord. Zo hoorden we van de manager van de Dirk van de Broek, de plaatselijke supermarkt waar leerlingen graag komen, dat er voor- en nadelen zijn aan het bezoek. Er zijn absoluut verbeterpunten. Zo zou hij graag zien dat de leerlingen zich goed gedragen, en minder rommel maken. Ook mogen leerlingen wat bewuster omgaan met de buurtbewoners. Het ideaal zou zijn: een wijk waarin jong en oud met alle verschillen, op een prettige manier met elkaar samengaan. De vraag "Hoe?" is interessant en daar gaan we in de les onderzoek naar doen.

Lees ook wat leerlingen naar aanleiding van deze excursie bloggen!