U bent hier:   Home

Paleis, Rijks en Stedelijk 8-4-2016

De jaarlijkse kunstexcursie voor alle leerlingen van de bovenbouw had dit jaar Amsterdam als bestemming. Terwijl de leerlingen uit vwo-4 en havo-4 en -5 door de middeleeuwse collectie van het Rijksmuseum werden rondgeleid (cultuur van de kerk is één van hun eindexamenonderwerpen) namen de leerlingen uit vwo-5 en vwo-6 een kijkje in het Paleis op de Dam (de burgerlijke cultuur van Nederland in de 17e eeuw staat dit jaar op hun examenprogramma). Na een korte pauze op het Museumplein gingen we vervolgens met zijn allen naar het Stedelijk Museum, waar we een examenrondleiding op maat kregen.

Twee rondleidingen achter elkaar, dat is best pittig, maar de leerlingen bleven tot het laatste moment scherp en aandachtig. De twee uur vrije tijd in het centrum van een zonnig Amsterdam waren dan ook meer dan verdiend.

Tot slot nog een bemoedigend bericht: één van de leerlingen merkte in Amsterdam tot haar schrik dat ze haar portemonnee kwijt was. Een zakkenroller? In de bus laten liggen? Toch in de rugzak, maar niet goed gekeken? Geen portemonnee te vinden. Tot we weer op het Veurs terugkwamen en de leerling haar portemonnee met best veel geld erin naast haar fiets in het fietsenrek van het Veurs aantrof. Die had daar de hele dag gelegen. Dat kan gewoon op het Veurs, niks om je zorgen over te maken...