U bent hier:   Home

Vluchtelingen in De Fluit 14-10-2015

Geachte ouders, beste leerlingen,

Vandaag werd bekend dat de gemeente Leidschendam-Voorburg sporthal De Fluit kortdurend zal inzetten voor noodopvang van vluchtelingen. Het ziet er naar uit dat we twee weken de hal niet kunnen gebruiken voor onze lessen Lichamelijke Opvoeding.

Op dit moment werken we aan een vervangend programma voor die periode.
Het zal niet lukken om het hele programma voor de herfstvakantie bekend te maken.
Leerlingen nemen na de vakantie  gewoon hun sportspullen mee. Bij mooi weer willen we ook naar buiten kunnen uitwijken. De leerlingen moeten daarvoor ook kleding bij zich hebben (trainingspak o.i.d.)

Zolang de noodopvang in de sporthal is gehuisvest, willen we dat de leerlingen tijdens de pauze niet het plein bij de sporthal opzoeken. Als ze iets willen doen, dan kunnen ze zich aanmelden via de site van de gemeente. Binnen school zijn ook wat initiatieven opgeborreld om onze betrokkenheid te tonen met de mensen die op de vlucht zijn.

In de bijlage bij deze mail zit een brief van Burgemeester en Wethouders met een toelichting.

Het is bijzonder wanneer de maatschappelijke actualiteit opeens zo dichtbij komt.
Als we hier goed mee omgaan, kan het voor de leerlingen een vormende ervaring worden.

Ik hoop u voldoende te hebben geïnformeerd.

Wanneer u vragen of opmerkingen heeft n.a.v. deze mail, dan kunt u die aan mij mailen.

Met vriendelijke groet,

R. van Pagée
waarnemend rector Veurs Lyceum
pag@veurscollege.nl

Lees hier de brief van de gemeente Leidschendam-Voorburg aan de ouders en leerlingen.