U bent hier:   Home

Waterwerken 16-10-2014

De tweede klassen van de talentstroom Science werken - net als de andere talentstromen - in de eerste periode van dit schooljaar aan het thema water. Nadat de leerlingen zich op school hadden verdiept in de verschillende aspecten van water, zoals schoon water, voldoende water en waterbeheersing, was het nu tijd om er op uit te trekken.

In de omgeving van Leidschendam bezochten we verschillende waterwerken, alwaar wij van een deskundige ter plekke uitleg kregen over de werking en het nut van het waterwerk. De leerlingen zijn deze middag veel te weten gekomen over de inrichting van de polders, de wijze waarop er voor wordt gezorgd dat we droge voeten houden en de verschillende manieren om dat te doen. Bijvoorbeeld met windkracht, elektriciteit, diesel of stoom.